12 Şubat 2013 Salı

Led zeppelin

Led zeppelini çok seviyorum.
Led Zeppelin
1968 yılında gitarist Jimmy Page, vokal arayışı içindeyken Plant ile tanıştı. Plant, Page'in o zamanlar dahil olduğu "Hobbstweedle" adlı grupta şarkı söylemeye başladı. Eski blues şarkılarının yeniden yazılmasında ve yorumlanmasında gruba katkıda bulunan Plant, grubun ilk albümünün kadrosunda adının yer almasını istemedi. Söylentilere göre bunun nedeni Plant'in Columbia Records ile kontratının halen geçerli oluşuydu. Plant, Page'in yeni grubuna baterist John Bonham ile birlikte katıldı. Ardından gruba John Paul Jones'u da kabul ettiler. Önceden "New Yardbirds" adı verilmiş olan grubun adı Led Zeppelin olarak değiştirildi. Grubun ilk albümü olan Led Zeppelin 1969'da yayımlandı.

 Üyelerini size kısaca özetliyeyim;

Jimmy Page gitaris




 Led Zeppelin grubunun kurucusudur. Gelmiş geçmiş en büyük gitaristlerden biri olarak anılır.


John Bonham bateris



Neden bilmesemde bana en tatlı gelen grup üyesi :D Neden bu kadar genç yaşta öldün ki?
Led Zeppelin grubunun bateristi İngiliz müzisyen. Gelmiş geçmiş en iyi bateristlerden birisi olarak kabul edilir.Bateri çalmak kadar bağımlı olduğu alkol sonunu hazırladı. Ölümüyle birlikte Led Zeppelin dağıldı.

John Paul Jones  bas gitarist ve klavyeci


Ünlü İngiliz grubu Led Zeppelin'in bas gitaristi ve klavyecisi.

Led Zeppelin ile olan kariyerinde gayet başarılı olan Jones, birçok kişi tarafından grubun en sessiz elemanı olarak kabul edilir. Performansının en çok öne çıktığı albüm Physical Graffiti'dir.
Diğer ikili Jimmy Page ve Robert Plant gibi o da, grubun davulcusu John Bonham'ın trajik ölümünden sonra bir süre müziğe ara vermiş, ardından da solo projelere yönelmiştir.Şimdilerde "Them Crooked Vultures" adlı grupta Bass gitarist olarak çalmaktadır.

Robert Plant vokalist

 İngiliz söz yazarı ve müzisyen. Dünyaca ünlü Led Zeppelin grubunun efsanevi vokalisti.


Bu grubu dinleyin.Onlar efsanedir! Bütün şarkıları mükemmel ötesidir. Ama dinlemeye başlarken şu şarkıları başa koyun;"Stairway to Heaven"  "Whole Lotta Love"  "Heartbreaker"   "Rock and Roll"...ve hepsi!!!

Bütün şarkıları özeldir,özgündür lakin bir tanesi ayrı bir dünyadır!

Stairway to Heaven


Led Zeppelin'in adı bulunmayan dördüncü albümünün kapağında grup elemanlarının imza olarak kullandığı dört mistik şekil Zoso.svg bulunmaktadır: John Bonham birbirine bağlı üç çemberden oluşan şekli; John Paul Jones özgüven ve ustalığı tasvir eden Kelt şeklini; Robert Plant Mu uygarlığının bir şeklini; ve Jimmy Page de “Zoso” olarak söylenen gizemli şekli. Sözleri İngiliz mistik edebiyatının ünlü kadın yazarlarından Lewis Spence’in “The Magic Arts in Celtic Brain” adlı kitabından etkilenen Robert Plant tarafından yazılan ve elinde mistik güçleri bulunan doğaüstü bir kadının ruhsal arayışlarını içeren ve tüm zamanların en büyük rock şarkılarından biri olarak nitelenen "Stairway to Heaven" şarkısı bu albümde yer almaktadır.

Stairway to HeavenLed Zeppelin'in Aralık 1971'de çıkardıkları Led Zeppelin IV albümündeki bir şarkı. Guitar World dergisi zamanında Jimmy Page'in bu şarkıdaki solosunu Rock tarihinin en iyi solosu olarak seçmiştir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder